Descriere
Dovleacul Spaghetti are pulpa de culoare galben deschisă și este un bun înlocuitor al spaghetelor (se rupe în șuvițe asemănătoare spaghetelor). Se poate prepara copt sau fiert în diferite mâncăruri.
Pulpa de dovleac conţine betacaroten, vitaminele A, B, C şi E, saruri minerale, hidrati de carbon, fosfor, protide, fitosteroli, iar semintele sunt bogate in protide, lecitina, tirozina, peporezina si enzime.
Dovlecii contin antioxidanti , acestia combat radicalii liberi, ajuta la incetinirea proceselor de imbatranire, prevenirea cancerului, impiedica apariţia bolilor cardiovasculare. Se recomanda in cazul tulburarilor hormonale, in reglarea nivelului glicemiei din sange, iar continutul ridicat de betacaroten din dovleac are efecte antiinflamatoare, antioxidante si ajuta la prevenirea diabetului.
O rețetă pe care o folosim pentru preparare: se taie in doua pe lungime, înlaturam semintele si interiorul fibros, apoi punem sare, piper, nucsoara. Se pune la cuptor timp de 45-60 minute la temperatura de 200 grade Celsius. Dupa ce s-a copt se pune unt, iar cu o furculita pulpa se desprinde usor de coaja, sub forma de fâsii subtiri ca niste spaghete.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.