Misiunea noastră

Ne dorim ca prin aceste cursuri online să inspirăm cât mai multă lume, mai ales tinerii, să împărtăşim din experienţa şi cunoştinţele noastre, pentru o lume mai bună, mai sănătoasă, mai echitabilă.

Principiile pe care le promovăm și stau la baza filozofiei noastre de viață, constau în cultivarea hranei în armonie cu natura, fără chimicale, aplicând practici agricole sustenabile, pentru protejarea naturii, conservarea și dezvoltarea habitatelor naturale, a biodiversităţii.


Curs online „Grădinărit biointensiv în straturi înălțate, fără săpat”

Cursul se adresează celor ce dispun de o suprafață mică de teren și doresc să-și cultive legumele pentru familie, ca un hobby.

Veți învăța cum să grădinăriți în armonie cu natura, în sistem biointensiv, cu randamente maxime pe o suprafață redusă de teren, chiar și pe un sol neprietenos.

Cultivând legume proaspete și sănătoase, fără chimicale, cu eforturi minime, fără săpat, pe lângă activitatea de grădinărit, ce vă deconectează de la stresul cotidian și vă menține sănătoși, obțineți economii importante în bugetul familiei.

Cursul Grădinărit biointensiv în straturi înălțate, fără săpat este alcătuit din 40 de lecții, conține text, peste 500 de fotografii și 8 video exclusive, de la ferma Gardenbio.


Curs online „Microferma biointensivă”

Acest curs se adresează celor ce doresc să-și înființeze o microfermă de legume, pe o suprafață de maxim un hectar, cultivând în sistem biointensiv, care să le ofere un venit suficient pentru familie, dar și un stil de viață armonios, printr-o alimentație sănătoasă și reconectarea la natură. De asemenea, cei care dispun deja de o fermă la scară mică, aplicând cunoștințele din acest curs, pot să-și îmbunătățească semnificativ eficiența și profitabilitatea.

Vă prezentăm un curs complex, din care veți învăța cum să realizați o microfermă de legume ecologice profitabilă, având la bază tehnici și unelte cu randamente mari, pe care le aplicăm cu succes la ferma Gardenbio.

Know-how-ul ce îl punem la dispoziție în acest curs, a fost dezvoltat de-a lungul timpului de cei mai renumiţi fermieri din lume, ce cultivă legume în microferme, printre care Eliot Coleman – Four Season Farm, J.M. Fortier – Les Jardins de la Grelinette, Curtis Stone – Urban Gardens, Perrine şi Charles Herve-Gruyer – Ferme du Bec Hellouin, Richard Perkins – Ridgedale Farm, Conor Crickmore – Neversink Farm.


Cursul „Microferma biointensivă” este alcătuit din 50 de lecții, structurat pe trei module și conține text, peste 450 de fotografii și 33 de video exclusive, de la ferma Gardenbio.

Modul 1 – Realizarea microfermei biointensive

Lecțiile 1-17

Proiectarea microfermei, cultivarea biointensivă, crearea unui sol viu, realizarea compostului, abordarea „no till”, prezentarea uneltelor de la ferma Gardenbio, planificarea, rotația culturilor, asocierea plantelor, biodiversitate, crearea habitatelor, managementul integrat al dăunătorilor, biocontrol, prepararea extractelor vegetale, cultivarea în spații protejate, irigarea, producerera răsadurilor.


Modul 2 – Cultivarea legumelor

Lecțiile 18-45

Cum să cultivați de la sămânță la recoltare, caracteristicile biologice ale plantelor, distanțe de plantare, varietăți cultivate, perioada de cultivare, condiții de mediu, boli și dăunători.


Modul 3 – Marketing & vânzare

Lecțiile 46-50

Crearea unui brand, cum să vindeți online, promovarea produselor, fidelizarea clienților, ambalarea și livrarea produselor.


Ce spun despre noi…

Academician dr. ing. Costel Vînătoru

Director Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău

Șef Laborator Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău

Dintotdeauna plantele au constituit cea mai sigură și mai  sănătoasă sursă de hrană pentru om. Nu întâmplător, medicii recomandă consumul  zilnic de legume și fructe, un adevărat izvor de sănătate, cu condiția ca acestea  să fie cultivate corect, în sistem tradițional sau ecologic. 
Din nefericire, în momentul de față, piața autohtonă este invadată  de fructe și legume cultivate în sistem intensiv chimizat, un procedeu care  conduce, nu doar la pierderea atributelor alimentare hrănitoare/ binefăcătoare,  ci creează, totodată, condițiile unor pericole ecologice care influențează  negativ calitatea vieții și a mediului, pe termen mediu și lung.
Din fericire, țara noastră oferă condiții prielnice pentru  practicarea unei agriculturi sustenabile și deține resurse genetice valoroase,  ce pot fi valorificate în diverse medii de cultură, de la plantele în ghivece,  în interiorul locuințelor, continuând cu grădinile urbane și, nu în ultimul  rând, cu gospodăria rurală. 
Cursurile propuse de platforma Gardenbio vin în sprijinul  iubitorilor de plante, acelora care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele de  bază în grădinărit. Acestea, odată însușite, îi sunt cursantului de un real  ajutor, teoretic și practic, atât pentru a produce hrană sănătoasă pentru el și  familie, dar și pentru crearea unei afaceri în domeniu, în cazul în care  pasiunea se transformă în ocupație.
Cursurile Gardenbio se remarcă prin complexitatea informațiilor  oferite, sunt ușor de asimilat și de pus în practică, acoperind un sector de  nișă important din acest domeniu absolut fascinant. 
Felicit organizatorii pentru inițiativă și recomand celor  interesați să participe activ, cu încredere în expertiza specialiștilor invitați  în proiect!
Mult succes!
Academician Dr. ing. Costel Vînătoru
27.03.2021 Buzău

Doctor Doru Laza

Fondator Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă “Back to Eden” Șuncuiuș, jud. Bihor

Într-o lume în derivă, doar omul curajos care știe de unde venim, ce este viața, ce vrea de la viață și încotro ne îndreptăm, este cu adevărat liber. Așa ii văd eu pe cei de la ferma Gardenbio, exponenți ai omului liber. 
Scoliți la instituții de renume, în lume, pentru agricultura ecologică și practicând efectiv acest gen de medicină naturistă a pământului, ferma Gardenbio de la Hideaga, lansează, atât prin practicile agricole, cât și prin acest curs online de agricultură ecologică, în premieră în România, un SOS edenic - ”Back to Eden”, valorificând principiile stilului de viață edenic: familie morală, dietă edenică (vegană) și o viață activă în lucrarea ecologică a pământului, în contextul bioritmului săptămânal de 7 zile, conceput nu de om, ci de Dumnezeu (6 zile să lucrezi și a șaptea zi să te odihnești).
Doar micul producător mai poate sprijini demersul pentru însănătoșirea României.
Propun, pe această cale, autorităților din România, implementarea acestui curs în curicula tuturor instituțiilor de învățământ.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Doru Laza
26.03.2021 Șuncuiuș

Conferențiar universitar doctor Lagunovschi Luchian-Viorica

Facultatea de Horticultură, Departamentul Bioingineria sistemelor horti-viticole

Obținerea de hrană sănătoasă începe să fie din ce în ce mai mult o preocupare a multor legumicultori, de aceia mă bucur foarte mult că există interes tot mai mare pentru promovarea agriculturii ecologice și de ce nu, o nevoie de a învăța cât mai mulți oameni, că acest mod de viață poate să aducă beneficii, atât nouă, ca indivizi, cât și naturii și mediului în care trăim.
Este foarte important ca cei care doresc să practice legumicultura ecologică să aibă și cunoștințele necesare, de aceia inițiativa dumneavoastră de a organiza cursuri, pentru cei interesați, mi se pare foarte importantă și apreciez faptul că vă implicați în educarea celor care iși doresc să dobândească cunoștințe despre acest mod de viață sănătos.
Vă doresc mult succes !
Conf. universitar dr. Viorica Lagunovschi-Luchian 
30.03.2021 București

BONUS: Discounturi de la partenerii noștri, pentru cei înscriși la cursurile online !

Discounturi exclusive de până la 10%, pentru cursanții noștri, oferite de partenerii și furnizorii de semințe, unelte și alte echipamente utilizate la ferma Gardenbio !